I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 17 August 2011

say NO to BACKBITING!!!!!

ASSALAMMUALAIKUM .... SEMUA2X...

ini ari malam sudah 17 ramadhan kasi mari....
hahaha....version amoi ckit.. oppsss!!!

aha...hati2x yerk dengan kata2x...
bukan lah sebabkan bulan ramadhan sahaja kite kena mnjaga adab kite..
tapi dibulan2x lain juga kite still kena jaga adab kite...
dan sekarang topik kite tentang say no to backbiting...a.k.a.  KATAKAN TIDAK PADA MENGUMPAT!!


A'HA
semua2x tahu x???

apa kesannya mengumpat pada diri sendri dan juga apakah hukumannyer kelak or hereafter apabila suka mengumpat orang lain....aduhaiiii..

kalu semua2x x tahu...
lets Melodies habak mai nohh...
supaya kite leh saling meninggalkan aktviti kejadah ini bersama2x...ok
seperti yang kite smua sedia maklum ann...
ramai yang suka mengumpat ni kan...suka menggunakan alasan: 
"eh, mengumpat penyer...kitorang citer bende betol lah...fakta wooo fakta"

aha...fakta yer...FAKTA LAH SANGAT!!!
yang depa dok habak fakta tu lah sebenarnyer kite kategorikan "UMPATAN BERFAKTA "

dalam situasi lain pula ade yang bagi alasan mcm ni lak:
"eh, mana ade kitorang ngumpat...kitoang cuma ckp pe yg diorg ckp je..yea"

aha...dalam kes ni lak...teori umpatan disampaikan dari sumber yang kurang jelas asal usulnyer...
then di spread oleh ejen2x di setiap cwangan yang telah disediakan...seperti dikawasan pasar mlm, psar ikan, pasar ayam,pasar sayur..aduhaii kire pasar tani lah ni...x lupe jugak kat tepi2x jalan...warung2x..kawasan perumahan yang x berpagar dan nowadays, kat laman sesawang labah2x ni pun leh jadi auuu....

 
gambar hiasan

semua yang mengumpat selalunyer x kan kate
"WEH2X KORANG SAYA NGAH NGUMPAT NI...SAPA NAK JOIN??"
haha...tp kalu ade ann..mmg x thu lah kite nak label org tu cmane..aduhaii

apa2x pun...antara kesannyer bila kite mengumpat ialah bile kat hereafter nati...kite akan diazab dengan memakan daging saudara yang kite ngumpat tu...


ASTAGFIRULLAH AL AZIM...
korang sanggup ke???
mesti majoriti kata x sanggup lah kan...
tp pernahkah kita fikir dan tanya diri kita sendiri..dah bape ramai lah manusia yang kite dh TERngumpat ann..
kalu sorang kite ngumpat = 1 daging manusia
kalu 10 org = 10 daging manusia


korang sanggup ke? sanggup3x....
kalu ade yang sanggup...x thu lah nak ckap ape daa....kanibalisme kot..

kesan lainnyer kat dunia ni lak...
korang x terasa ke yang individu tu akan teraniaya hidupnyer...
dek kerana cerita2x auta yg sengaja di create oleh ejen2x yg x bertauliah ni..

BTW....Melodies juga manusia biasa cm semua2x jugak...
yang x lari dari melakukan kesilapan dimuka bumi ni...
tapi x salahkan...kalu kite ni saling mengingati sesama kite...
Melodies juga x kata yg diri ini sungguh perfect untuk menilai apa yang org lain buat itu adelah salah atau pun betul...Melodies sekadar mahu semua2x nampak yang isu BACKBITING ni..bukan lah perkara remeh..ok

so, thats all for today...
Melodies pn nak kne wat rvision ni...
coz next week i have 2 test..to done
doa2x kan Melodies can do it yea...AMINNNN!!!!!
pada sesiapa yang ada exam gak...Melodies pn nak wishh kat semua2x...
gud luck n all the best!!!
dont forget to SOLAT HAJAT okey!!

ASSALAMMUALAIKUM .....SEMUA2X....
SEMOGA BERBHAGIA HENDAKNYER...
DAAA....

Tuesday, 16 August 2011

cik TAN NING...yum3x..

ASSALAMMUALAIKUM  ....  SEMUA2X

warghhh...time bulan pose ni lah kan..tekak kite rase nak makan tu lah ini lah....
tp tu lah...dah nama pun bulan pose...nak x nak kne lah tahan sampai azan magrib menyeru...

aha..nak dijadikan cerita...aritu kan..Melodies pergilah jemput housemate Melodies kat area UiTM..
then dalam perjalanan tu kan...Melodies nampak kiri kanan jalan ada CIK TAN NING and 
CIK TAN MIRR dok lambai2x Melodies...hahaha...
Melodies yang masih tu ngah menunggng motor ni..rasa terpegun sgt2x...tgk diorg
mana x nyer...Melodies dah lah tgh teridam2x nak kan diorg..aduhaiiii...x kesampaian je...
sampaikan ade terdetik je kat ati ni nak g je rumah tuan diorang then nak beli diorang semua..haha
tapi bile fikir2x balik...malu lak nak wat camtu...cm dah desprite sgt ekkk...hhihihi

ari yang sama....Melodies . . . -_-''

so, nak x nak...Melodies hanya mampu bersabar je lah...
menunggu dan terus menunggu...di rumah sewa bersama housemate Melodies
then... waktu terus berlalu sampai lah petang menjelma...

tetibe kan...ade suatu suara memberi salam di rumah kitaorg...
cm biasa lah...sape lah lagi yang dtg ann...hahaha...
anak jiran rupenyer....nama die ann AIMAN
then tahu x ape yang Aiman bawa???

TAADAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! ^_^



warghhh!!!!
CIK TAN NING!!!!!!!

YA ALLAH...suka sgt masih tu Melodies bile dpt CIK TAN NING...
haha...suka..suka....suka...>_<

terima kasih lah sgt kepada jiran sebelah rumah Melodies at TAMAN LENDU BAKTI ni...
kerna menunaikan impian Melodies yg selama berminggu2x x berkesampaian...hihihi
semoga mereka diberikan rezeki yg murah sempena bulan RAMADHAN ini...AMINN!!

akhirnyer..lepas je berbuka puasa..
Melodies pun melepaskan kerinduan dengan makan malam bersama bintang khas CIK TAN NING...
YUM3X...hihihihi ^_^


Sunday, 14 August 2011

NEW EXPERIENCE..

ASSALAMMUALAIKUM  .....  SEMUA2X

Melodies nak berkongsi cerita sedikit ni..adohaiii...^_^''
wargh...today is second days Melodies be a tuition teacher... >_<
aiceh2x...bunyinyer cam real je ann..hihihi
aha lah..mmg real pn...awatnya!!!  O.0''
haha...pengalaman slama 2 ari ni pn sudah ckup mengajar Melodies erti susah payah menjadi seorang cikgu...yea walaupn x diiktraf kan...oppss!!! hihihi  -_-''
tp ann jd cikgu ni...kita rasa dihargai auu, dihormati,  digerami, di sakiti ati, dan sewaktu dengannyer lah auuu....huahuahua....:<
huhu..barulah arini Melodies fhm knape cikgu2x kat sekolah Melodies dulu tensionn je ble msuk kelaz...adohaiii...-_-''
anyway..kalu dpt student yang behave2x xpe lah gak...aduhaiii alangkah indahnyer...wahhh.!!!..untunglah kan semua cikgu2x yg ada...kelak..g sekolah ngan muke berseri cm raja sehari..huhu
then mesti diorang xd sakit2x ag ann...tp kalu dpt yg vice versa cmne lak...doshh3x...@_@''  smbung penink

BTW...Melodies happy lah gak dpt mngajar diorg..dgn ilmu yang x seberape ni...wink**
harap diorg dt memanfaatkan lah ilmu yg diberi tu yerk...hihihi

okey..B4 Melodies out..
Melodies nak gak share wajah2x student Melodies yg comel like adik Melodies sndiri ini..muahhaha


NI SI ABANG (KIDIEY@ ALONG@ DARK EVIL)
student yg bnyak cerita n tipu helah...haha


NI ANGAH @ WANA
student yg matang and cerdik...sometime Melodies rasa humble disisinyer..hihihi..




NI AKMAL@JEHAN MISKIN
hahaha...comel sgt yg ni..sweet..cerdik n sexy voice...like it
name JEHAN diberi sbb muke AKMAL cm JEHAN MISKIN SEH...muahaha



aha...ni 2 beradik ALONG N AKMAL...
tekun ann diorg belajar...
haha..tgk lah sape ckgu diorg...hihi  >_<''

OKEY LAH...DAH ABIZ DAH...HUAHUAHUA
SWEET ANN....HEHEHE

begitu lah coretan Melodies pada arini...okey..
natikan episod yg akan dtg...hihi

ASSALAMMUALAIKUM  .... SEMUA2X..
SEMOGA BERBHAGIA HENDAKNYER...DAA..


DARI JAUH KU POHON MAAF..-_-''

ASSALAMMUALAIKUM....   SEMUA2X..
WARGHHH!!!!!!!!!!!!!!!
tetiba je...hati ini sayu lak...bile dgr lagu arwahyarhm sudirman
"DARI JAUH KU POHON MAAF"

Dalam dingin subuh
hatiku terusik
kenang nasib diri dirantauan
bergema takbir raya
menitis air mata
terbayang suasana permai desa

rindu hati ini
inginku kembali
pada ayah bonda dan saudara

tetapi aku harus
mencari rezeki...membela nsib kita bersama
hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
dari jauh ku pohonkan ampun maaf
jangan sedih pagi ini 
x dpt kita bersama
meraikan aidil fitri yang mulia

restu ayah bonda ku harap selalu
hingga aku pulang kepadamu
hanya ku sampaikan doa dan kiriman tulus ikhlas
dari jauh ku pohonkan ampun maaf

jangan sedih pagi ini 
x dpt kita bersama
meraikan aidil fitri yang mulia
restu ayah bonda ku harap selalu
demi anakmu yang ini jauh.....



leh meleleh air mata woo...
-_-''

adohaii...kenape lah Melodies leh terdetik nak pasang lagu raya ni ann
aha..daa menjurai2x air terjun mata sepet ni ar...
sob2x...bukan ape..sedang asyik menaip keje skola ni..tetibe lah lak...teringin nak dengar lagu raya...mood bertukar tetibe..padahal ngah dgr lagu korea je tadi..then sibuk lak nak merasa kelainan suasana ckit..
aha..pastu..ambik lah ann...
beremo x tentu pasal lah ni namenyer...huahuahua

pe2x pon...bgus gak dpt nages...leh hilangkan ckit tension buat keje menaip dari td...hihihi
b4 Melodies tinggalkan korang....Melodies nak kongsi 1 info yang..kalu kita bnyk nages sbnarnye x elok auu...kajian ada mngatakan...Melodies x ingt lah sumbernyer...tapi hasil kajian tersebut mngatakan bhawa..org yang banyak menages @ bersedih akan mempunyai kebarangkali yang tinggi untuk menghidap barah seperti barah hati...jadi moral of the reseacrh..hihi
semua2x leh menages..tapi dont too much and dont do it always okey!!..coz it will hurt u dear...

akhir kata Melodies berbicara...senyum x perlu kata apa2x...:)

ASSALAMMUALAIKUM...  SEMUA2X
SEMOGA BERBHAGIA HENDAKNYER...SENYUM TU SEDEKAH..
TAKE CARE EVRY 1

Saturday, 13 August 2011

PE LAH NAK JADI....ADOHAIII

ASSALAMMUALAIKUM ...  SEMUA2X...
b4 i go on to that particular serious topic..
hope u olls can answering that SALAM ok!!!
bukan ape....skrg ni yang kita tahu...ramai je org yang berstatus islam..
tapi x pernah mengamalkan ajaran islam yang dituntut oleh syariah...sampai ada yang nak jawab salam pun x reti...adohaiiiii
makin hari bila dilihat dunia ni...manusia yang bergelar islam..dah bukan islam ag dh...hanya berstatus kan islam ni identiti kad je...tp...in reality..urmm!!..no need to say lah...
sebagai contoh kalu kita lihat kat Indonesia sendiri pn kita dah tahu...
mereka2x yang bergelar islam..bole berkahwin dan tinggal sebumbung dengan mereka2x yang KAFIR...
apakah hukumnyer tu..adohaiii...fikir2x lah sendiri ea..dah x sanggup da nak explain..

baru2x ni pulak cerita mengenai "MAK CIK HAJJAH SITT AL WUZARA"
ni lagi lah masalah negara tol la...
sampai sekarang pihak2x tertentu sedang menyiasat lagi siapalah manusia durjana lagi tidak bertamadun yang sanggup menghina islam....ini..
dengan menggunakan identiti yang kurang jelas...manusia tidak bertamadun ini.menggunakan laman sesawang yang bersawang2x ni dengan menggutuk dan menghina islam dengan mengikut kepala OTAK die sendiri..
maaflah kalu kata2x Melodies sedikit kasar...tapi kalu dah sampai tahap menghina ALLAH S.W.T dan Nabi junjungan kita iaitu NABI MUHAMMAD S.A.W. leh terima ke semua2x...
islam agama yang suci...kalu individu tersebut dah x de agama tu..x perlulah nak menjadikan islam sebagai bahan mencarut die...
setiap yang Melodies perkatakan..bukan hanya cakap kosong okey...
Melodies sendiri dah bace apa yang individu tersebut tulis di blog die...tapi bagi sesiapa yang tidak teguh keimananyer...diharap jgn bace ape yang individu ini mencarut..kerana ditakuti akan terpesong juga..okey!!

apa2x pon Melodies rasa sungguh dispointed ada manusia yang tersesat jauh begitu sekali..jauhnyerrrr....die sesat....dan Melodies pun harap kita semua akan dilindungi oleh ALLAH S.W.T dari tersesat jauh macam individu tersebut dan tidak lupa di kuatkan iman supaya berpegang pada ajaran islam..seperti yang dituntut dalam AL-QURAN dan SUNNAH NABI..

akhir kata semoga individu tersebut diberikan hidayah dari ALLAH untuk kembali bertaubat ke jalan-NYA. 
and b4 Melodies out ni...Melodies sertakan sekali link page mencarut individu yang bergelar MAK CIK HAJJAH SITT ALWUZARA ini. harap semua2x leh baca sambil berfikir dengan bijak seperti mana2x orang2x mumais bertindak...okey!!!


ASSALAMMUALAIKUM...SEMUA2X..
HARAP2X BERBHAGIA HENDAKNYER...

koleksi seniku...mengisi masa padang lapang..haha

ASSALAMMUALAIKUM...SEMUA2X...
setiap org ade cara tersendri ann..kalu nak hilangkan bosan..kire cm hoby lah ni..hehehe
actually bnyk bende yg kite leh wat kalu ngah borink2x...ann2x..x perlulah kan Melodies nak snaraikan sepnjang2x alam bape bnayak aktviti yang ade tuk isi mase lapang korang semua ann...

so, straight to the point...
Melodies ske sngt melukis dari kecik2x..dlu2x lah..
haha..tp xde lah lukisan Melodies ni..begitu cantek sehingga bole mendampingi pelukis2x terkenal ann...
Melodies just lukis untuk kepuasan diri sendri je...
tp x pernah lak terdetik dihati ni untuk involve in art..hihi
dari dlu lagi lah haii...mak melodies suh ambik art in secondary school...
actually bukan Melodies x nak..tp Melodies minat science then quota tuk tmbah lagi subjek tuk SPM..is limited..so, nak x nak...terpaksalah abaikan je lah...art tu..urmm..:(
hehehe....so, now bila ade masa je..n ada mood je..
Melodies akan lukis pe2x je lah yg melodies suke...
jadi ke tak..belakang kire..yg penting kepuasan diri tu...
daripada kite involve perkara yang x berfaedah ann...setidaknye dapt jgak kite release tension ckit2x dengan melukis....tp terpulang jugak lah pada sape2x yang minat kat bidang lain...semua2x leh go on..n enjoy it..okey..

so, b4 Melodies out...ni ade lah sdikit koleksi seniku yang mampu mengisi masa padang lapang..haha


HAN BYUL (MY LOVELY CHARACTER IN COMIC "TWINKLE")


FLOWER..


KEKANAK SGT...DISNEYLAND..WINK**


SENJATA PENDEKAR MELODIES..
(TUMPUL TU..LOM ASAH AG..HIHI)


SANTAPAN MATA
(DIREKA KETIKA PERUT BERGENDANG RANCAK-1 JAM B4 BERBUKA POSE)


ADAPTASI DARI PATUNG PANDA MY FREX..
(DAH DIUBAH SEDIKIT..HUAHUA)



ROAR!!!!hihihi
ANAK DINASOR...
(ADAKAH IA BENAR2X WUJUD???)
huhuhu


LOVELY CARTOON..(INUYASHA)
MUAHAHAHA


OKEY SEMUA2X..SAMPAI DISINI SAJA LAH...THANKS TO WATCHING!!
TANGAN DAH LETIH...SOK2X KITE KETEMU LAGI EA..
ASSALAMMUALAIKUM..SEMUA2X..
HARAP BERBHAGIA HENDAKNYER...

Wednesday, 10 August 2011

ketinggalan........

aduhaiii....
ASSALAMMUALAIKUM...SEMUA2X...
lame lah sangat x update blog ni pulak...
adusss....rindu2x nyerrr....
pic dh already ade...cuma nak tggu masa je nak upload...
warghhh..mmg dh x sabar lah kan...
in this week, many things was happened.....
its time to me to change my attitude as student...
MELODIES...u need to change baby...
hahaha..letop sgt..

so, change pun change lah kan...
tp update blog tetap brjalan seperti biasa...
cuma take time je lah kot...
actually banyak gak nak citer..
tapi masa senantiasa..mendampingi dri ini..
so, nak x nak..terpksa je lah mngalah ann2x...

so, selamat bertemu lagi...selamat berbhagia semua..
ASSALAMMUALAIKUM...SEMUA2X...